Verslag Brabants Centrum Mark Buijs

 
< Homepage

Wed 31 Oct 2018 21:58

Burgemeester Mark Buijs gaat naar Oosterhout

Mark Buijs wordt de nieuwe burgemeester van Oosterhout. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde vanavond in met de voordracht van de vertrouwenscommissie. De 49-jarige Buijs is sinds 2013 burgemeester van Boxtel. Hij stond onder meer aan de wieg van ‘meewerkend Boxtel’ en ‘MijnGemeenteDichtbij’.

Buijs volgt in Oosterhout Stefan Huisman op die in januari zijn ambt neerlegde. Die moest het veld ruimen omdat hij handtastelijk zou zijn geweest richting vrouwen en een drankprobleem zou hebben. Op dit moment is Marcel Fränzel waarnemend burgemeester.

Waarnemend raadsvoorzitter Walther Hoosemans van de Oosterhoutse gemeenteraad schetste Buijs als een buitengewoon innemende man. ,,Hij koppelt een natuurlijk gezag aan een hoog invoelend vermogen, aan vriendelijkheid en grote sociale vaardigheid. Hij is ervaren, maar dat zal hem niet dwars zitten als verandering nodig is. Hij is goed in het activeren en enthousiasmeren van mensen voor een bepaald doel. Wij zijn zeer verheugd hem bij de minister te kunnen aanbevelen voor het burgemeesterschap van Oosterhout.”

Voordat Buijs burgemeester werd van Boxtel, was hij wethouder en eerder raadslid in de gemeente Heusden.

Twintig kandidaten solliciteerden voor de burgemeesterspost in Oosterhout: zeventien mannen, drie vrouwen. Er werd de afgelopen maanden gewerkt aan een profiel, samen met inwoners, ondernemers en politiek.

Het is nog niet bekend per wanneer Buijs begint in Oosterhout. Hij moet eerst nog op gesprek bij de minister. Na instemming van de ministerraad wordt hij voorgedragen bij de Koning. Pas daarna kan de Commissaris van de Koning hem in zijn nieuwe gemeente beëdigen.

Lees morgen meer in Brabants Centrum.

Prins Bernhardstraat 5 | Postbus 81 | 5280 AB Boxtel
T (0411) 67 25 13 | F (0411) 67 87 60 | e-mail
Desktop versie

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

2 november 2018